Visie

Betere software kwaliteit begint bij de mens en gaat over zoveel meer dan alleen technologie. Tools en techniek horen in dienst te staan van de mens, maar soms lijkt het net andersom. Oliver en Maaike van Sensibly kunnen uw bedrijf helpen deze balans te herstellen en écht vooruit te komen op het gebied van agile testen en kwaliteit.

Wij bereiken dat door mensen nieuwe vaardigheden over testen te leren die passen bij het gedachtegoed van agile software ontwikkeling. Onze missie is geslaagd wanneer de mensen in uw bedrijf de kennis en vaardigheden over hebben genomen.

Welke vaardigheden vinden wij dan belangrijk? Aan de ene kant zijn dat technologische vaardigheden op het gebied van testautomatisering, clean code, het versnellen van de feedback-loops, het wegnemen van technische bottlenecks en het belang van test automatisering op de juiste plek.

Aan de andere kant zijn dat vaardigheden zoals het opstellen van een agile teststrategie, het verbeteren van de requirements met technieken als Behaviour Driven Development, exploratory testing inzetten op de juiste manier, zorgen dat kwaliteit iets wordt waar iedereen zich verantwoordelijk voelt, het test proces verbeteren.

Naast vaardigheden die wij aan anderen kunnen leren zijn er natuurlijk nog meer belangrijke aspecten in het begrip ‘kwaliteit’. Er is geen standaard recept te volgen waarbij je aan het einde kan zeggen ‘nu ben ik er’. Ieder bedrijf heeft een eigen unieke situatie en uitdagingen. Deze context nemen wij altijd mee in ons werk.

Wij kunnen echter niet een hele bedrijfscultuur omgooien. Wij zijn dan ook een goede partner voor bedrijven waarbij het management al haarscherp ziet dat een verandering nodig is. Wij kunnen daarbij ondersteuning bieden aan het management door van bottom-up te helpen om de verandering naar een meer agile manier van testen te begeleiden. In zo’n omgeving waar geïnvesteerd wordt in de werknemers kunnen wij helpen een cultuur te creëren waarbij oog voor kwaliteit centraal staat.